Elle Macpherson avslöjar att hon deltar i AA-möten för att behålla sin nykterhet. Supermodellen slutade dricka inför sin 40-årsdag och arbetar flitigt för att undvika sitt tidigare dåliga beteende. ‘Att vara nykter har varit grunden för hela mitt liv, för utan att vara nykter skulle jag inte vara här’, säger hon.

Under ett nyligen AA-möte delade den australiska modellen en anekdot. ‘I går var jag på ett möte, och det var verkligen roligt, för en av killarna pratade om hur han skämdes över att gå på AA-möten i början, men han skämdes inte över att ramla ut från en nattklubb eller kissa på sig’, förklarade hon.

Elle berättade också att hennes största rädsla när hon blev nykter var ‘rädslan för att vara sin sanna jag’. Hon sa tidigare att vändningen kom under en svår period i hennes liv. ‘Jag slutade dricka 2003 för att jag kände att jag inte kunde vara fullt närvarande i mitt liv, och det var en underbar start för att lära känna mig själv på en djupare nivå’, sa hon.

Elle tillade att hon hade en ‘väckelse’ när hon tog bort alkohol från sitt liv. ‘Alla har sin egen resa och jag är inte intresserad av att säga till andra vad de ska göra, men jag vet att det här var ett beslut som jag aldrig har ångrat’, sa hon.

Även om det krävde disciplin och ihärdighet är bottenlinjen att du inte kan vara frisk och närvarande i ditt liv om du inte är närvarande och frisk, och alkohol stöder inte riktigt det. ‘Det är mycket svårt att lära känna sig själv om du bedövar dig själv’, tillade hon.

Analys:
Artikeln handlar om Elle Macphersons beslut att bli nykter och hur det har påverkat hennes liv. Genom att delta i AA-möten har hon kunnat behålla sin nykterhet och upptäckt en ny sida av sig själv. Hon betonar vikten av att vara närvarande och frisk i livet, vilket alkohol inte främjar. Genom att dela med sig av sin erfarenhet hoppas Elle inspirera andra att göra hälsosamma val och bli mer medvetna om sig själva. Elle firade 20 års nykterhet i september och delade stolt en bild av sitt blåa och guldiga tripla AA-token på Instagram. Skönheten, som Time Magazine 1989 kallade "The Body", har också tidigare reflekterat över att bli nykter. ‘Det är lustigt, 40 är så introspektivt år,’ berättade hon för Gritty Pretty magazine 2020. ‘Jag blev faktiskt nykter när jag var 40. Jag kände att jag ville tillbringa tid med introspektion,’ fortsatte hon.

Elle berättade också tidigare för Ocean Drive magazine att hon började fokusera på hälsa och välmående under sina 40-tal. ‘Skönhet i varje ålder är en tråkig kliché, men skönhet är inte bara för ungdom,’ sa hon. ‘Det finns en stor rörelse som stöder det. Jag kände inte något slags milstolpstryck när jag fyllde 50 alls, kanske för att jag har förberett mig för den här delen av mitt liv under lång tid.’ ‘Vid 50 kände jag inget fysiskt platå… Det var inte som, Åh herregud, jag borde få ihop mig själv innan jag fyller 50; det var mer’

Analys:
Artikeln handlar om Elle Macphersons resa till nykterhet och fokus på hälsa och välmående under sitt liv. Trots att hon firade 20 år av nykterhet och inte kände något tryck när hon fyllde 50 år, har hon fortsatt att reflektera över sitt liv och sin livsstil. Det är en historia om personlig utveckling, självkännedom och att omfamna skönhet vid alla åldrar. Det kan inspirera läsare att också prioritera sin hälsa och välmående för att leva ett balanserat och meningsfullt liv.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version