Investera smart: Recension av Maria Brobergs nya roman “Nattljus”

I Maria Brobergs senaste roman “Nattljus” tar hon oss med till Västerbotten, där landskapets andar och atmosfär genomsyrar berättelsen. Huvudpersonen Anna återvänder till “de vita nätterna” för att ordna dödsboet efter sina morföräldrar. Men istället för att hjälpa till hamnar hon i en värld av hemtjänsttimmar och nya bekantskaper.

Berättelsen målas upp i suggestiva skuggningar och bilder, där sommaren vecklar ut sig som en fängslande scen. När Anna möter olika karaktärer som Levi, Sebastian och Sylvia, och upplever en sommar full av vänskap, hemligheter och drömmar, blir läsaren förtrollad av den poetiska skildringen.

Maria Broberg lyckas väva samman referenser och ekon från det förflutna med en nutida berättelse om klass och identitet. Genom Annas ögon får vi en inblick i en värld av förlorade själar och trasiga öden, vilket ger romanen en djupare dimension.

Men trots den vackra och suggestiva skildringen av sommaren, kan avslutningen kännas lite för förutsägbar och generisk. Trots detta är “Nattljus” en provokativ och förförisk berättelse om kärlek, minnen och uppoffringar.

Sammanfattningsvis är Maria Brobergs “Nattljus” en gripande och välskriven roman som tar läsaren med på en resa genom Västerbottens magiska landskap och människornas komplicerade liv.

För fler recensioner och litteraturtips, besök DN Kultur.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version