Nike-aktien stiger kraftigt medan Trump-aktien faller för femte dagen i rad

Fredag faller de tre ledande indexen på Wall Street. Så här ser det ut på New York-börsen:

– Tek-tunga Nasdaq sjunker med 0,14 procent
– Den breda S&P 500-indexen sjunker med 0,27 procent
– Dow Jones är ner med 0,20 procent

Torsdag slog S&P 500-indexet nytt rekord efter den amerikanska centralbankens första räntesänkning sedan 2020.

Fedex-aktien rasar efter besviken resultat

Aktien för frakt- och logistikföretaget är ner över 14,5 procent på Wall Street fredag. Fedex presenterade kvartalsresultat som var sämre än förväntat efter stängning torsdag kväll.

Nike får ny vd: Aktien hoppar

Sportmärket Nike meddelade strax efter att Wall Street stängde att deras vd, John Donahoe, går i pension. Hans skor kommer att fyllas av Elliott Hill. Hill tillträder som VD i Nike den 14 oktober 2024. Han får en årlig lön på 1 500 000 dollar i sin nya roll. Utöver det kan han få en bonus på upp till tre miljoner dollar.

Trump får sälja aktier

USA:s tidigare president och nuvarande presidentkandidat, Donald Trump, har nu tillåtelse att sälja aktier i sitt medieföretag Trump Media & Technology Group. Den tidigare presidenten har haft ett sex månaders förbud mot att sälja aktier i det börsnoterade företaget, förbudet upphörde i torsdags. Han har tidigare lovat att han inte kommer att sälja aktier i företaget. Hans ägarandel motsvarar cirka 1,7 miljarder dollar.

Analys:

I denna artikel beskrivs de senaste händelserna på Wall Street, med fokus på Nike-aktien som stiger kraftigt och Trump-aktien som fortsätter att falla. Fedex-aktien har också tappat mark efter besviken resultatrapport. Genom att analysera och förstå sådana finansiella nyheter kan investerare och allmänheten få en bättre förståelse för hur olika händelser och företagsbeslut kan påverka deras ekonomi och investeringar. Det är viktigt att vara medveten om de senaste trenderna och utvecklingen på finansmarknaden för att fatta informerade beslut när det gäller sina pengar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version