Investeringsexperten: Frontline-aktien föll med över fem procent efter säljrekommendation

Oslo Börs huvudindex stängde ner med 0,25 procent på fredagen. Oljepriset nådde 75 dollar fatet på torsdagen efter att ha varit under 70 dollar tidigare under veckan, vilket resulterade i en solid uppgång på börsen.

Idag handlas nordsjöolja (brent spot) för cirka 74 dollar fatet, en nedgång med 1,2 procent sedan midnatt.

Några av de mest omsatta aktierna avslutade fredagen på följande sätt:
– Equinor ned 0,38 procent
– DNB sjönk 0,41 procent
– Frontline föll med 5,76 procent efter en analys från SEB som rekommenderade att sälja aktien enligt Bloomberg
– Dof steg med 0,77 procent
– Tomra sjönk 3,69 procent

Frontline-aktien har haft en nedgång det senaste året och föll med 1,31 procent på Oslo Börs på fredagen.

Ensurge Micropower meddelade på torsdagen att de har lyckats dra in 75 miljoner kronor i en emission. Pengarna ska användas för att täcka bolagets driftskostnader och investeringar för att förändra en produktionslinje och öka produktionen under andra halvåret 2024.

Aktien steg över 17 procent på fredagen.

Norwegian Block Exchange (NBX) rapporterade att de hade en förlust före skatt på 12 383 000 kronor under första halvåret 2024, en förbättring från föregående år. Bolagets vd skrev att handelsvolymen och omsättningen har tredubblats jämfört med föregående år.

Aktien sjönk med över 17 procent.

Equinor och Standard Lithium förhandlar om en potentiell miljardaffär med USA:s regering, vilket kan påverka marknaden framöver.

Sammanfattningsvis, investeringar i olje- och energisektorn kan vara volatila och påverkas av olika faktorer såsom oljepriset och politiska beslut. Det är viktigt att följa marknaden noggrant och göra informerade beslut för att säkra din ekonomiska framtid.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version