Borr Drilling-aksjen kan strykes fra Oslo Børs og kun noteres på New York-børsen

Tor Olav Trøim er aksjonær i Borr Drilling, som han startet opp i 2016. Foto: Siv Dolmen

Publisert: 3. september 2024 22:29
Oppdatert: 3. september 2024 22:56

Forslaget til aksjonærene om at Borr Drilling-aksjen skal strykes fra noteringen på Oslo Børs og kun være notert på New York-børsen kommer frem i en innkalling til generalforsamling som skal avholdes 1. oktober.

Borr Drilling, som ble startet av finansmannen Tor Olav Trøim, har vært notert på Oslo Børs siden 2017. Siden 2019 har aksjen også vært notert på New York-børsen.

Selskapet har en markedsverdi på 16 milliarder kronor.

Mener USA-notering er best

I forslaget som aksjonærene skal stemme over trekker Borr-styret frem flere argumenter for å droppe Oslo Børs.
Styret peker på at det meste av handelen i aksjen nå foregår i USA, i tillegg til at en exit fra Oslo Børs vil bidra til forenklinger og at kostnadene ved å ha to noteringer vil kuttes.

Styret argumenterer også med at en notering kun i USA vil gi nok handel i aksjen, og også mer siden all handelen vil foregå på en enkelt børs.
Med kun USA-notering kan også tilgangen til amerikanske aksjonærer og analytikerdekning bedres, skriver styret.

Peker på kostnader

Styret fremholder videre at en enkelt notering er passende for blant annet selskapets størrelse, strategi og utvikling.
– Styret mener at kostnadene ved å opprettholde noteringen på Oslo Børs er stadig mer uforholdsmessige sammenlignet med fordelene ved en slik notering, står det i innkallingen.

Ifølge forslaget er planen at Borr Drilling skal opprettholde en registrering i VPS i tolv måneder etter strykningen, slik at aksjonærene kan overføre aksjene sine til det amerikanske markedet.

Borr Drilling er ikke det eneste riggselskapet som har ønsket å forlate Oslo Børs,
I mars varslet Seadrill at riggselskapet ønsket å stryke aksjen fra notering på Oslo Børs og kun være notert på New York-børsen. Det skal skje denne måneden, og siste handelsdag på Oslo Børs er 9. september, opplyste Seadrill i juli.

Analyse:
I denne artikkelen diskuteres det om Borr Drilling-aksjen bør strykes fra Oslo Børs og kun noteres på New York-børsen. Styret argumenterer for dette med tanke på høyere handel i USA og kostnadsbesparelser. En slik beslutning vil kunne påvirke både selskapets aksjonærer og den generelle tilgjengeligheten av aksjen. Det er viktig for investorer å følge med på slike endringer da det kan ha innvirkning på deres investeringer og økonomi.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version