Det ultimata sociala experimentet – testa om två personer kan bli förälskade i varandra genom en vägg, där de inte kan se personen på andra sidan.

Mail kan nu avslöja de bakom kulisserna hemligheterna i den brittiska versionen av Netflix-hit Love Is Blind, när missnöjda tidigare deltagare avslöjar att de inte skulle göra programmet igen, medan andra kände att det var en tävling med ett ekonomiskt incitament snarare än en jakt på sann kärlek.

Före detta brittiska deltagaren Jordan Baker, 32 år, berättar för Mail: “Du försöker få så många kopplingar med människor som möjligt eftersom du har större chans att stanna kvar i programmet och få en gratis semester. Så det blev en tävling snarare än ett experiment att hitta kärlek. Vi visste att det var en stor show i USA, så möjligheterna efteråt är enorma.”

De 30 deltagarna möttes på flygplatsen, hade sina telefoner tagna från dem och ombedda att skriva under sekretessavtal innan de flögs till Sverige för att börja spela in.

Jordan var en av deltagarna som knappt förekom i den slutliga redigeringen trots att han förlovade sig i programmet.

Mode-tech grundaren berättade för Mail: “Människor sa upp sina jobb för att vara med i programmet. Ju längre du är med, desto mer får du betalt. Och om du kommer med i den slutliga redigeringen har du förmodligen fått en karriär av det. Men vi fick betalt med småpengar medan vi faktiskt var med i programmet; det var inte tillräckligt för att täcka min hyra i London.”

Gymarbetaren Steven Smith, 38 år, och Sabrina Vittoria, 36 år, som var direktör för marknadsföring och kommunikation, säger att de båda sa upp sina jobb för att vara med i programmet för ‘chansen att hitta kärlek’. Paret, som gifte sig i programmet, är nu på väg att skiljas.

Flera deltagare säger att de kände ett växande tryck under de långa dagarna att bygga en “djup” koppling snabbt för att undvika att bli avskurna från programmet.

Jordan säger: “Det blev mer som, ‘Jag kommer att skapa en koppling med henne för att sedan få en gratis semester.'”

PR-konsult Tom Stroud, 38, från London, avslöjade på sin Instagram efter att programmet sänts: “Att vara i en miljö med 14 andra killar var som att vara tillbaka i skolan och det fanns ganska mycket skolgårds-taktik. Några av de mer alfa killarna skulle komma ut från dessa dejter ganska tidigt och säga ‘Jag har hittat min tjej’ och det var ganska skrämmande.”

Catherine tillägger: “Trycket är overkligt. Du var tvungen att gå djupt med någon så snabbt när du var i poddarna för att skapa den direkta kopplingen, så det är svårare att upprätthålla när du är utanför. Det är inte verkligt.”

Efter nästan två veckor av bandning och sållning till de bästa kopplingarna, blev deltagarna sedan informerade på en specifik dag om att fria till sin föredragna person genom väggen.

Det kan nu bekräftas att 11 par var förlovade men Netflix valde bara sex att fortsätta resan i Grekland – medan resten skickades hem och betalade sina egna flyg.

På frieridagen knackade producenterna på deltagarnas hotellrum vid midnatt och informerade dem om de hade gått vidare till nästa omgång.

Jordan berättar för Mail: “Produktionen kommer bara in i ditt hotellrum och säger, ‘Tyvärr har vi beslutat att inte följa din historia.’ Sen är det slut, vi ses.”

Enligt hotellpersonalen återvände paren hem till Storbritannien i hemlighet mellan inspelningarna och registrerades för att gifta sig på Kensington och Chelsea Register Office.

Efter att ha tillbringat fyra dagar i London flög de till det femstjärniga Angsana Corfu Resort and Spa.

Enligt hotellpersonalen bodde även Netflix-exekutiver på hotellet i en vecka, tillsammans med programledarna Matt och Emma.

Tillbaka i Storbritannien kämpar många deltagare som knappt syntes på skärmen med att acceptera sitt öde i programmet.

Priyanka säger att den näthat och hat hon har fått har varit ‘svårt att navigera’, och hon har inte fått tillräckligt med eftervård från Netflix.

Hon berättar för Mail: “Jag har fått kommentarer som sa att jag användes som clickbait, att jag var en kryssruta. Jag fick hatkommentarer eftersom det inte är normalt för en brittisk sydasiatisk kvinna att dyka upp på en mainstream-show på en så stor plattform.”

Trots att det bara har lanserats i Storbritannien har Love Is Blind, som ursprungligen var en Emmy-nominerad amerikansk show, haft mexikanska, svenska, tyska, japanska och brasilianska versioner under de senaste tre åren.

En UAE-utgåva förväntas släppas senare i år, och Netflix har bekräftat att den brittiska utgåvan officiellt kommer tillbaka för en andra säsong.

Ansökningarna sägs redan vara stängda och inspelningen kommer att börja snart.

En talesperson för Netflix sa: “Castmedlemmar tvingades inte att skapa kopplingar. I början av experimentet gick de på speeddejter med varje medlem av ensemblen och hade möjlighet att spendera mer tid med dem de utvecklade kopplingar med, och slutligen fria innan de träffades.

“Produktionen påverkar inte denna process och castmedlemmarna är fria att lämna experimentet om de inte skapar kopplingar. Alla deltagare har skräddarsydd, dedikerad support, vilket inkluderar förberedande coping-färdighetersträning med en klinisk psykolog och regelbundna kollationer – i form av texter, telefonsamtal och videoklipp och personliga möten – från välfärds- och programpsykteamet under inspelningen och före- och efter-sändningen.”

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version