Besfort Zeneli, Elfsborgs allsvenska sensation, byter landslag till Sverige

Sommarens allsvenska sensation, Besfort Zeneli, har beslutat att byta landslag och representera Sverige istället för Kosovo. Den 21-årige mittfältaren har imponerat stort med två mål och två assist under sommaren och kvalspelen som ledde Elfsborg till Europa League. Efter att ha gjort sex U21-landskamper för Kosovo, har Zeneli nu tagit beslutet att spela för det svenska landslaget.

Landslagchefen Stefan Pettersson bekräftar att Zeneli hade blivit uttagen i det svenska U21-landslaget om han inte redan hade spelat i EM-kvalet med Kosovos U21-lag. Nu ser Zeneli fram emot att spela för Sverige och hoppas på en plats i det svenska A-landslaget i framtiden.

Besfort Zeneli är inte låst till något landslag ännu, eftersom han inte har spelat någon A-landskamp och har tackat nej till Kosovo i Nations League. Processen att byta landslag kommer att inledas med Fifa när och om Zeneli blir uttagen i det svenska A-landslaget.

Genom att välja att spela för Sverige visar Zeneli att han tror att det är det rätta valet för honom. Landslagschefen Pettersson ser positivt på beslutet och betonar vikten av att spelarna väljer att representera Sverige. Besfort Zeneli får stöd från sin familj i sitt beslut att byta landslag och ser fram emot framtiden med det svenska landslaget.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version