Den senaste tragedin i Sogndal: Person hittad i Sogndalselvi – Luftambulans och räddningshelikopter skickade till platsen

Tidigt på tisdagseftermiddagen fick polisen larm om att en person hade observerats i Sogndalselvi i Sogndal. Enligt operatör Frode Kolltveit var det mycket vatten och ström i älven och personen ska ha dragits med av strömmen. Räddningstjänsten på plats lyckades få personen upp på land och påbörjade hjärt- och lungräddning. Tyvärr bekräftade en läkare på plats senare att personen hade avlidit.

Enligt Eric Willassen på Hovedredningssentralen skickades två helikoptrar till platsen, en räddningshelikopter från Florø och en luftambulans från Bergen. Orsaken till händelsen är ännu okänd och luftambulansen var på väg till platsen.

Polisen rapporterade senare att räddningshelikoptern från Florø landade samtidigt som personen bekräftades vara avliden.

Analys:
Denna händelse visar hur snabbt en situation kan förändras och hur viktigt det är att ha nödvändiga resurser på plats för att kunna agera snabbt och effektivt vid olyckor. Det är viktigt att vara medveten om riskerna i olika miljöer och att vara beredd på att agera om en nödsituation uppstår. Det är också viktigt att uppmärksamma och tacka de modiga räddningstjänsterna som arbetar dygnet runt för att rädda liv och hjälpa människor i nöd.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version