Yasin Ayari om framgången i England och brorsans tidiga byte

Yasin Ayari har tidigare haft Jon Dahl Tomasson som tränare i Blackburn. Nu hoppas mittfältaren på en startplats redan mot Azerbajdzjan. – Jag får mycket ut av mitt spel under hans typ av fotboll, säger Ayari. 20-åringen berättar också om sin framgång i England, sin syn på sin tidigare klubb AIK i Allsvenskan och det tidiga bytet av brorsan Taha.

Yasin Ayari är återigen med i Jon Dahl Tomassons landslagstrupp. Han känner dansken sedan tidigare då den tidigare AIK-mittfältaren hade honom i Blackburn, en klubb dit Ayari var utlånad förra året. Nu väntar den första matchen i Nations League då Sverige reser till Baku för match mot Azerbajdzjan på torsdag. – Jag hoppas vi vinner båda matcherna och det ska bli kul att spela. Man ska alltid bygga en vinnarmentalitet, även i träningsmatcher, säger Ayari.

Ayari menar att tränaren Fabian Hürzeler har gjort det bra och att han fått speltid i alla matcher i Premier League hittills. – Han är väldigt bra och ung, som ni alla vet. Det är en nystart. Vi kör hårt på träningarna, mycket spring och hög intensitet, säger Ayari.

Ayari såldes för stora pengar till Brighton från AIK i januari 2023 och följer noga med klubben där han slog igenom. – Jag ser varje match. Min brorsa spelar ju där, säger Ayari om AIK. Han tror att om AIK fortsätter att spela bra och vinna kan de ta en Europaplats.

Det har inte varit svårt för Ayari att anpassa sig till livet i England, förutom vädret. För att ta nästa steg i A-landslaget tror han att det handlar om att fortsätta göra det bra i klubblaget och bevisa på landslagssamlingarna att han förtjänar en plats i startelvan.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version