Den bästa investeringschefen i världen: Rekordförsäljning av begagnade bostäder i augusti

Det har aldrig sålts så många begagnade bostäder i augusti i historien enligt Eiendom Norges bostadsprisstatistik. Boligprisene steg 1,6 procent i augusti och har hittills under 2024 ökat med 8,3 procent, enligt siffror som Eiendom Norge presenterade på onsdagen. Makroekonom Karine Alsvik från Handelsbanken kommenterade att prisutvecklingen var starkare än förväntat.

Privatmegleren och DNB Eiendom har haft en het månad på bostadsmarknaden, vilket har resulterat i en stark prisutveckling enligt Eiendom Norges VD Henning Lauridsen. Antalet sålda bostäder i Norge ökade med 8,6 procent jämfört med förra året, och hösten förväntas fortsätta vara stark på bostadsmarknaden.

Analysera: Den aktuella marknaden för begagnade bostäder är stark med hög aktivitet, särskilt i större städer. Förväntningar om lägre räntor och högre löner kan driva på prisökningar. Prognoser pekar på prisökningar de kommande åren, trots tidigare räntehöjningar från Norges Bank. Det är en bra tid att vara aktiv på bostadsmarknaden, särskilt i storstadsområden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version