Investeringsexperten och finansiella marknadens journalist, Bård Standal, har hamnat i en kontrovers med insamlingstjänsten Spleis. Anledningen är att hans insamling för organisationen Fritt Ukraina stoppades efter att ha samlat in 1 950 kronor. Spleis reagerade på formuleringen “droner, kuler och krutrör” och organisationen Fritt Ukraina är inte registrerad hos dem.

Det är viktigt att förstå att insamlingar måste följa vissa regler och villkor, och i det här fallet bröt Standals insamling mot Spleis’ regler om att inte direkt stödja stridande parter. Kommunikationssjefen förklarade att insamlingen kunde ha fortsatt om beskrivningen justerats för att tydligt visa att pengarna skulle gå till humanitära ändamål.

Det är uppenbart att det är viktigt att följa reglerna för insamlingar för att undvika kontroverser och för att säkerställa att pengarna används på ett korrekt sätt. För att undvika liknande situationer är det avgörande att specifikt ange syftet med insamlingen och att följa plattformens regler. Detta kan påverka både insamlaren och de som donerar, och det är viktigt att vara medveten om hur reglerna fungerar för att undvika problem i framtiden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version