Vitvalen Hvaldimir skjuten till döds – Djurrättsorganisationer hävdar

Enligt organisationerna One Whale och Noah har den kända valen Hvaldimir skjutits till döds. Detta har lett till en polisanmälan och starka reaktioner från djurrättsaktivister.

En talesperson för One Whale, Regina Haug, som har spenderat mycket tid med Hvaldimir de senaste fem åren, säger att hon kunde se tydliga skottskador på valens kropp och att det inte fanns några tvivel om att han hade blivit mördad.

Bilder i pressmeddelandet visar påstådda skottskador på Hvaldimir, som tidigare blivit känd för sitt kontaktsökande beteende gentemot människor. Han hittades död i vattnet utanför Stavanger och en obduktion har genomförts för att fastställa dödsorsaken.

Spekulationer har tidigare cirkulerat kring Hvaldimirs ursprung och syfte, då han bar en kamerasele märkt med “Utrustning från Sankt Petersburg”, vilket har lett till teorier om att han tränats för spionuppdrag.

Rapporten från obduktionen förväntas dröja ytterligare tre veckor enligt norska TV 2. Djurrättsaktivister och många andra är chockade och kräver rättvisa för Hvaldimir. Denna tragiska händelse visar på behovet av ökad hänsyn och respekt för djurlivet och naturen.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version