Största aktieägaren Teleios dumpar aktierna i Kongsberg Automotive för 223 miljoner kronor. Investeraren Arne Fredly är en av köparna.

Arne Fredly bidrar till en aktieuppgång för bildelstillverkaren Kongsberg Automotive på torsdagen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Publicerad: För mindre än 50 minuter sedan
Uppdaterad just nu

Teleios Capital gör exit i bildelstillverkaren Kongsberg Automotive.
Fonden har sålt sina 194 miljoner aktier, vilket motsvarar 20,4 procent av företaget.
Enligt Infront har aktieposten bytt ägare till 1,15 kronor per aktie, vilket innebär att Teleios sålde för 223 miljoner kronor.
I ett börsmeddelande står det att investeraren Arne Fredly på torsdagen har köpt 142,35 miljoner aktier i samma företag, och han har alltså köpt för knappt 164 miljoner kronor.
Efter köpet äger Fredly lika många aktier som han har köpt idag, vilket motsvarar 14,96 procent av företaget.
Den Monaco-baserade investeraren har också tidigare varit en stor aktieägare i Kongsberg Automotive.
Kongsberg Automotive får en uppgång på Oslo Börs efter nyheterna, med aktiekursen upp nära 12 procent på torsdag förmiddag.
Detta sker efter en kraftig kursnedgång det senaste året. En del av nedgången kom efter rapporten för årets andra kvartal, där företaget sänkte förväntningarna på årets resultat.

Analys:
Den största aktieägaren Teleios har sålt sina aktier i Kongsberg Automotive till investeraren Arne Fredly. Detta har lett till en ökning av aktiekursen för Kongsberg Automotive på Oslo Börs. Trots en tidigare kursnedgång har nyheterna om Arne Fredlys köp bidragit till en positiv stämning kring företaget. Det är viktigt att följa med i sådana transaktioner och hur de påverkar företag och aktiemarknaden för att kunna fatta välgrundade beslut kring ens egna investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version