Katy Perry reagerar på fansens backlash efter samarbete med Dr. Luke

Katy Perry har hamnat i rampljuset efter att hon bröt tystnaden kring sitt kontroversiella beslut att samarbeta med musikproducenten Dr. Luke. Trots fanernas kritik verkade Katy borsta av skandalen när hon gick ut i Tribeca, New York, på onsdagskvällen. Sångerskan, 39, var inte ensam på utflykten när hon bar sin älskade tekoppudel Nugget på väg att köpa en iskaffe. Hon hade en avslappnad look i Celine-joggingbyxor och en vit väst som visade en glimt av hennes tonade midja. Även om Katy försökte smälta in i mängden med en keps och solglasögon hindrade det inte henne från att bli omringad av fans som bad om autografer. Ändå var den enbarnsmamman säkert glad att få lite kärlek från fansen efter den backlash hon mött på sociala medier de senaste dagarna.

Katy har anklagats för att ‘avleda’ och ‘gaslighting’ efter att hon bröt sin tystnad om sitt kontroversiella beslut att samarbeta med musikproducenten Dr. Luke. I juni avslöjades det att Dr. Luke var en av producenterna knutna till Katys kommande sjunde studioalbum, 143, och hade medskrivit hennes feministiska hymn, Woman’s World. Detta ledde till kritik eftersom Katys popkollega Kesha tidigare anklagade Dr. Luke för sexuella och fysiska övergrepp. Han stämde Kesha för förtal 2014, men en uppgörelse nåddes i juni 2023 innan det gick till rättegång.

Katy betonade kontroversen för första gången i onsdagens avsnitt av podcasten Call Her Daddy, där hon berättade för värd Alex Cooper att Dr. Luke bara är ‘en av många’ producenter som hjälper till att ‘facilitate’ hennes musik. Men hon insisterade på att albumet baseras på hennes egna erfarenheter – inte på dem hon arbetar med – innan hon konstigt nog svängde samtalet till hur moderskapet har ‘stärkt’ henne som konstnär. Fansen reagerade snabbt på Katys uttalanden och anklagade henne för att helt ‘ignorera’ frågan.

Katy insisterade på att hennes musik kommer från en ‘plats av firande och kärlek’. Hon tillade: ‘Jag känner inte att jag måste göra musik. Jag känner inte att jag måste bevisa någonting. Jag gör det nu från en plats av firande och kärlek.’

Analys: Artikeln handlar om Katy Perrys kontroversiella samarbete med Dr. Luke och den backlash hon mött från fansen. Trots att hon försöker förklara sin ståndpunkt har många anklagat henne för att undvika att ta ansvar för sitt beslut. Det är viktigt att förstå att våra handlingar och beslut kan ha konsekvenser, särskilt i en bransch som musik där fansen har starka åsikter. Att vara medveten om hur ens handlingar kan påverka ens rykte och karriär är avgörande för att undvika kontroverser och behålla en positiv image.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version