Kongsberg Automotive skyrocket efter meddelandet om att Arne Fredly går in som investerare i bildelstillverkaren. Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB

Publicerad: För mindre än 20 minuter sedan
Uppdaterad för mindre än 10 minuter sedan

Kort tid efter öppning sjunker huvudindexet med 0,47 procent.
Oljepriset har legat på ungefär samma nivå som när börsen stängde på onsdagen. Ett fat Nordsjöolja (Brent spot) handlas nu för 72,83 dollar, en svag ökning sedan midnatt.
På onsdagen slutade huvudindexet på samma nivå efter att ha öppnat markant ned från början.

Analytikerna är inte bra på att förutspå

Så här ser det ut för några av de mest omsatta aktierna kort tid efter börsöppningen:
– Kongsberg Automotive stiger med 14,8 procent
– Equinor faller med 0,60 procent
– Kongsberg Gruppen stiger med 1,2 procent
– Norwegian är upp med 1,54 procent
– Norsk Hydro faller med 1,03 procent

Fredly köper bildelaktier

Största aktieägaren Teleios Capital gör exit i bildelstillverkaren Kongsberg Automotive.
Fonden har sålt sina 194 miljoner aktier, vilket motsvarar 20,4 procent av företaget.
Samtidigt rapporteras det att investeraren Arne Fredly på torsdagen har köpt 142,35 miljoner aktier i bildelstillverkaren.
Aktien stiger med 14,8 procent som den mest omsatta i tidig handel.

Moreld vill börs

Industrikoncernen Moreld Gruppen söker börsnotering, enligt ett meddelande på torsdagsmorgonen.
Företaget har växt och ompositionerat sig sedan det fick ny huvudägare tidigare i år, enligt Geir Austigard. Han säger att det är väl positionerat för att betala avkastning och erbjuda investerare en attraktiv balans mellan tillväxt och avkastning.
Planen är att Moreld ska listas på börsen i början av det fjärde kvartalet. Företaget överväger att ta in eget kapital i samband med noteringen, som ska användas för att betala av skulder samt för allmänna ändamål.
Moreld betjänar energi- och marinindustrin. Företaget har sitt huvudkontor i Norge, men har global räckvidd.

Nvidia fortsatte nedgången

Börsoron som präglade de asiatiska marknaderna på onsdagen verkar ha lugnat sig något idag. Det var blandade och relativt små rörelser på de tongivande indexen under morgontimmarna.
AI-jätten Nvidia fortsatte att falla på Wall Street på onsdagskvällen. Indexen svävade runt noll i väntan på amerikanska sysselsättningssiffror på fredag.
– Investerare är lite på kanten, det är en handel med låg övertygelse, sa investeringschefen Keith Lerner på Truists till CNBC.

Analys:
I denna artikel rapporteras det om att Kongsberg Automotive stiger kraftigt på grund av investeringar från Arne Fredly, medan andra företag som Equinor och Norsk Hydro upplever nedgångar. Industrikoncernen Moreld Gruppen planerar att noteras på börsen och investerare som Nvidia fortsätter att vara skeptiska. Det är viktigt att följa marknadsutvecklingen och vara medveten om hur olika händelser kan påverka ens investeringar och ekonomi.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version