Det otroliga misstaget som ledde till en tragedi på TV4-serien “Berget”
Det har skett en fruktansvärd händelse under inspelningen av TV4-serien “Berget” där en deltagare, en 51-årig trebarnspappa, plötsligt kollapsade och avled utan tillgång till en hjärtstartare. Trots att alla deltagare genomgick hälsokontroller innan inspelningen verkar det finnas oklarheter kring godkännandet av den avlidne mannen. Familjen menar att han led av högt blodtryck och att TV4 och produktionsbolaget Jarowskij har ett stort ansvar i detta tragiska fall.

Det här fallet är bara ett exempel på branschens problem där säkerhetsrutiner och hälsokontroller inte följs tillräckligt noga. Andra produktionsbolag har också kritiserats för bristande hantering av ohälsa och olycksfall. Det är hög tid att branschen tar ansvar och ser över sina rutiner för att undvika framtida tragedier.

En polisutredning pågår i Norge men inga brottsmisstankar finns ännu. Det är viktigt att en ordentlig utredning görs för att fastställa vilket ansvar TV-kanaler har när de utsätter deltagare för riskfyllda situationer. Det är inte bara deltagarnas eget ansvar att skydda sig själva, utan även kanalernas ansvar att minimera riskerna för skador och dödsfall. Det är tydligt att i det här fallet har detta ansvar inte tagits på tillräckligt allvar, och det är viktigt att rättvisa skipas för offrets familj och för att förhindra liknande tragedier i framtiden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version