Massgrav upptäckt på Royton Cemetery i Oldham – Barn begravda med 303 andra

En kvinna letade efter sina tvillingbröder som dog 1962 och upptäckte att de låg begravda i en massgrav på Royton Cemetery i Oldham. Platsen rymmer 146 dödfödda barn, 128 bebisar och småbarn samt 29 vuxna. Innan 1980-talet togs dödfödda barn ofta från sina familjer och begravdes i massgravar utan att föräldrarna informerades.

Lokalpolitiker fördömer det orättvisa i att föräldrar nekades rätten att begrava sina barn och lovar att namnge och erkänna de begravda barnen. Det har avslöjats att det finns fler omärkta gravar på Royton Cemetery och andra begravningsplatser i Storbritannien.

Analys:
Artikeln handlar om en chockerande upptäckt av en massgrav på Royton Cemetery där hundratals barn och vuxna har begravts utan att deras familjer informerats. Detta visar på historiska orättvisor där föräldrar nekades rätten att säga farväl till sina barn. Genom att namnge och erkänna de begravda barnen, hoppas lokalpolitikerna kunna ge dem en värdig minnesplats och rättvisa. Det är viktigt att vara medveten om historiska skeenden som detta för att kunna arbeta mot liknande orättvisor i framtiden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version