Investeringsexperten: Trond Giske slipper å betale store delar av erstatningskravet

Trond Giske har nyligen blivit stämd av byggföretaget Salvatori Bad, som renoverat badrummet i Giskes lägenhet på Grünerløkka. Den ursprungliga kostnaden var 280 000 kronor, men företaget hävdade att de utfört extra arbete till ett värde av 140 000 kronor och krävde betalning med ränta.

Salvatori begärde att Giske skulle betala upp till 250 000 kronor och hävdade att de inte utfört något arbete som Giske inte hade begärt, samt att de hade informerat tillräckligt om prisändringar.

Oslo tingsrätt kom nyligen med sitt beslut: Trond Giske ska betala 53 404 kronor till byggaren, medan Salvatori ska betala 29 964 kronor till Giske, som alltså fick rätt till ersättning.

Giske uttryckte sin glädje över att Salvatoris försök att få betalt för påstådda extra arbete avvisades. Han påpekade att rätten avvisade motpartens krav och att de måste täcka hans rättegångskostnader.

Han kallade fallet en “klassisk byggfälla” och hävdade att han hade blivit försökt pressad att betala.

Trond Giske har nyligen valts som toppkandidat till Stortinget från Trondheim Arbeiderparti och har uttryckt önskan om att återvända till parlamentet. Han menar att han har något att bidra med och har sagt ja till att ställa upp för Arbeiderpartiet i Sør-Trøndelag.

Analys: Trond Giskes rättsliga strid med byggföretaget Salvatori Bad visar vikten av att vara tydlig i avtal och kommunicera väl för att undvika tvister och onödiga kostnader. För investerare är det viktigt att vara medveten om potentiella risker i fastighetsinvesteringar och att vara noggrann med att välja pålitliga entreprenörer. För allmänheten är det en påminnelse om att vara uppmärksam på detaljer i avtal och att vara beredd att försvara sina rättigheter vid tvister. Med rätt kunskap och förberedelse kan man undvika kostsamma rättsliga strider och säkerställa en sund ekonomisk framtid.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version