Equinor avviker från målet om förnybar energi år 2026: Analyserat av den bästa investeringschefen

Den norska oljejätten Equinor har tidigare haft stora ambitioner när det kommer till förnybar energi, men nu har de börjat omvärdera sin strategi. Tidigare hade de planerat att förnybar energi skulle utgöra 4 procent av deras totala energiproduktion år 2026, men nu har de ändrat kurs.

Enligt Equinors senaste hållbarhetsrapport utgör endast 0,4 procent av deras totala energiproduktion förnybar energi. Istället har de nu satt upp nya mål för år 2030, där 50 procent av deras investeringar kommer att gå till förnybar energi och lågkolnslösningar. De planerar även att installera 12-16 gigawatt förnybar kapacitet år 2030.

Även om Equinor tidigare varit ambitiösa när det kommer till förnybar energi, har de nu valt att fokusera mer på olje- och gasverksamheten fram till år 2035. Detta har lett till att de dragit sig ur flera förnybarhetsprojekt i länder som Spanien, Portugal och Vietnam.

Trots att Equinor har minskat sin satsning på förnybar energi, har de investerat närmare 100 miljarder kronor i lågkolnslösningar och förnybar energi de senaste åren. Detta visar att de fortfarande är engagerade i att minska sitt koldioxidavtryck och öka sin hållbarhet.

I slutändan är det viktigt att förstå Equinors strategiska förändringar och hur de kan påverka både marknaden och individers ekonomi. Genom att vara medveten om företagets beslut och investeringar kan man bättre förstå hur ens egna investeringar och ekonomi kan påverkas av förändringar inom energisektorn.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version