Inga cirkushästar skadades i en dramatisk bilolycka på Trengereid på lördag morgon. Bromsfelet på lastbilen tvingade föraren att styra in i en stenmur för att undvika en större olycka. Både föraren och hästarna klarade sig oskadda från händelsen. Polisen har avslutat fallet.

I manegen kan de vara med på vågade stunt, men för cirkushästar är det mesta av livet rutin. Att köra bil är kanske inte det roligaste, men så länge föraren är hänsynsfull, går det mestadels bra.

På väg ner från Gullbotn på lördag morgon höll det dock på att gå helt fel. Fredag kväll hade Mason, Jesper, Marco, Ralph och Rambo uppträtt i Öystese tillsammans med Cirkus Agora. Redan kl. 06.30 nästa morgon var de på väg till Osterøy för kvällens föreställning i Lonevåg. Det ska ha gått bra, tills kortegen passerade Gullbotn strax före kl. 08.

Sammanstötet skedde vid infarten till Hjelle bageris butik på Trengereid. Vittnen säger till BT att med lite högre fart kunde lastbilen ha kraschat över muren och nedför sluttningen på andra sidan. Istället stod lastbilen med omfattande skador i fronten. Till all lycka ska alla två- och fyrbenta ombord ha klarat sig väl.

Sirkusdirektör Jan-Ketil Smørdal berättar att truppen alltid förflyttar sig i tre separata kolumner av hänsyn till andra trafikanter. När olyckan inträffade hade han redan passerat Trengereid. Han betonar att hela truppen – inklusive hästar, bil och förare – är inhyrda från Cirkus Olympia, ett etablerat svenskt cirkus.

Väst polisdistrikt meddelar att det inte finns någon misstanke om att föraren var påverkad – och att fallet nu är avslutat. Cirkushästtransporten togs bort av bärgningsbil.

Sirkusdirektör Smørdal är lättad över att allt gick bra med alla inblandade, även om det kan ha upplevts dramatiskt. Han säger att hästarna står säkert hos hästkunniga människor på Osterøy – och ikväll kommer de att delta i föreställningen igen.

Analys: Artikeln handlar om en dramatisk bilolycka där inga cirkushästar skadades, tack vare en skicklig förare som lyckades undvika en större olycka genom att styra in i en stenmur. Trots den dramatiska händelsen klarade sig alla oskadda. Det är viktigt att vara uppmärksam i trafiken och fatta snabba beslut för att undvika olyckor. Det visar också vikten av att vara förberedd och ha en plan B för att hantera oväntade situationer.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version