Equinor och Standard Lithium samarbetar för att utvinna litium i USA och dra nytta av elbilsboomen

Equinors litiumchef, Lisa Rebora, och president samt COO Andy Robinson från Standard Lithium möter E24 under olje- och energimässan ONS i Stavanger. De två företagen har nyligen meddelat ett samarbete om att borra efter litium på land i USA, vilket är en central komponent i elbilsbatterier.

Equinor är beredda att investera upp till 133 miljoner dollar i Standard Lithiums projekt, kopplat till olika milstolpar. Standard Lithium har tidigare nämnt ett kapitalbehov på över en miljard dollar för att kunna bygga ut fler faser av sina projekt.

Enligt Rebora är avsikten att utveckla fler faser i projekten och bli mer effektiva för varje steg som tas. Företaget har tidigare nämnt en potentiell vinst på 3,7 miljarder dollar efter skatt enbart från projektet i Arkansas.

Genom en borrkampanj och teknologisk utveckling tror företagen att utvinning av litium från saltvattenreservoarer kan bli lönsamt. Genom att etablera relationer och kontrakt med kunder i bilindustrin kan risken i projekten minskas avsevärt.

Analyserar man detta i enkla termer så handlar det om att Equinor och Standard Lithium samarbetar för att utvinna litium i USA och dra nytta av den ökande efterfrågan på elbilar. Genom effektiva processer och investeringar i teknologisk utveckling kan företagen potentiellt tjäna miljarder dollar och bli betydande leverantörer av litium till batteriindustrin. Detta kan leda till ökad tillväxt och intäkter för företagen samt bidra till den gröna omställningen mot utsläppsfria energilösningar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version