Tidernas mest framgångsrika förbundskapten är färdig

Handbollsvärldens mest framgångsrika förbundskapten någonsin slutar. Thorir Hergeirsson slutar som norsk damförbundskapten efter EM i december. – Jag har kanske 10–12 år kvar av mitt yrkesliv och har lust att göra något annat, säger islänningen.

Efter 15 år, 19 mästerskap och 16 medaljer varav 10 guld tackar Thorir Hergeirsson för sig som förbundskapten för de norska handbollsdamerna, som tog OS-guld i Paris, efter EM i december.

Ingen förbundskapten har tagit så många medaljer och inte minst guld i handbollshistorien. Han var dessutom en del av landslagsstaben för den norska supermakten redan från 2001.

Svenske Mats Olsson, som varit målvaktstränare och assisterande till Hergeirsson under alla år (och flera år i samma roll innan dess), är öppen för att fortsätta.

Vem som tar över efter Hergeirsson är inte klart ännu. Den rekryteringsprocessen inleds nu.

Analys:
Thorir Hergeirsson, den legendariska förbundskaptenen för norsk damhandboll, avslutar sin karriär efter en imponerande meritlista med 10 guldmedaljer och totalt 16 medaljer under 15 år. Hans beslut att lämna ger utrymme för en ny tränare att ta över och förbereda sig inför framtida mästerskap. Även om det ännu inte är klart vem som kommer att efterträda honom, öppnar svenska legenden Mats Olsson för att fortsätta sitt engagemang. Denna förändring kan skapa spänning och osäkerhet i den norska handbollsvärlden, samtidigt som det öppnar upp för nya möjligheter och utmaningar för laget och dess supportrar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version