BMW återkallar 5500 bilar i Norge på grund av upptäckta problem i det elektroniska bromssystemet. Samma gäller för 500 Mini-bilar.

I hela världen har cirka 1,5 miljoner bilar från BMW-koncernen återkallats. Foto Matthias Schrader / AP / NTB

Publicerad: Publicerad: Mindre än 10 minuter sedan

Dela länken Kopiera länk Kopiera länk Dela på Facebook Dela på Facebook Dela med e-post Dela med e-post

I hela världen har cirka 1,5 miljoner bilar från koncernen återkallats. Alla dessa bilar måste tas till verkstaden för att byta ut delar i bromssystemet.

BMW meddelar till Dagens Näringsliv att arbetet kommer att utföras kostnadsfritt, oavsett bilens ålder och körsträcka.

BMW betonar att bromsarna fungerar, men att felet kan leda till att ABS- och stabilitetskontrollsystemen stänger av sig.

När de globala siffrorna blev kända på tisdag eftermiddag, sjönk BMW-aktien med 9 procent på Frankfurt-börsen. Koncernet hade samtidigt meddelat lägre förväntningar på lönsamheten framöver, bland annat på grund av minskad efterfrågan i Kina.

Analys:
BMW återkallar tusentals bilar på grund av problem med bromssystemet, vilket kan påverka säkerheten för bilförare. Det är viktigt att notera att återkallelsen och reparationen kommer att göras kostnadsfritt för ägarna. Aktiemarknaden reagerade negativt på nyheten, vilket resulterade i en nedgång på 9 procent för BMW-aktien. Detta kan indikera att investerare och marknaden har förlorat förtroendet för företaget och dess lönsamhet. Detta kan också påverka företagets rykte och framtida försäljning, särskilt i regioner som Kina där efterfrågan redan är svag. Det är viktigt att ägare av berörda fordon agerar snabbt för att säkerställa sin egen säkerhet och för att undvika eventuella komplikationer i framtiden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version