Investeringsexperten Narve Reiten säljer Vow-aktier med tvångsförsäljning

Investmentbolaget Ingerø Reiten Investment, nära kopplat till styrelseordförande Narve Reiten, har sålt över 29 miljoner aktier i det förnybara företaget Vow, enligt en börsmeddelande. Aktierna, värda cirka 75 miljoner kronor, har tvångsförts.

Efter börsöppningen stiger Vow-aktien med 11,95 procent. Reiten-bolaget sitter nu kvar med lite över 2 miljoner Vow-aktier.

Vow-aktien har sjunkit med nära 80 procent i år och har nu en marknadsvärde på strax under 294 miljoner kronor.

Reiten meddelar att Ingerø Reiten Investment har tvingats sälja det mesta av sina Vow-aktier och har rekommenderat att en ny styrelseordförande utses.

DNB har förvärvat över 29 miljoner aktier i Vow och äger nu 25,67 procent av aktierna. Banken har även köpt 405 803 aktier i bolaget och kommer att agera som ansvarig huvudägare för att stödja Vows finansiella ställning.

Vow riskerar att bryta lånevillkor och är på jakt efter pengar. Bolaget har inlett åtgärder för att minska kostnaderna och har förhandlat om ändrade lånevillkor med DNB.

Analyserat på ett enkelt sätt: Narve Reiten säljer sina Vow-aktier med tvångsförsäljning, vilket får Vow-aktien att stiga. DNB blir en stor ägare i Vow och stödjer bolaget ekonomiskt. Vow behöver mer kapital för att undvika att bryta lånevillkor och genomför åtgärder för att minska kostnaderna. Det är viktigt att följa med utvecklingen kring Vow för att förstå hur det kan påverka ens egna ekonomi och investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version