I natt möttes vicepresident Kamala Harris och tidigare president Donald Trump ansikte mot ansikte för första gången när de stötte samman i debatten. Debatten ägde rum i Pennsylvania, delstaten de båda måste vinna för att bli president. Medan Harris hade en bra start i opinionsundersökningarna efter att hon tog över kandidaturen från Joe Biden visar en färsk opinionsundersökning en liten ledning för Trump.

Det var tydligt att nattens debatt kunde förändra valkampen, och det var uppenbart att de två presidentkandidaterna var redo för strid. Anklagelserna haglade, och man kunde flera gånger höra motparten försöka ta ordet medan den andra talade.

USA-experten Sofie Høgestøl menar att Harris levererade som hon behövde i nattens debatt. Trump å andra sidan blev lite för arg, enligt experten. Efter debatten dök Trump själv upp i “spin room” bakom kulisserna för att bli intervjuad av pressen, vilket är ovanligt för en presidentkandidat och tolkas av flera amerikanska TV-kommentatorer som ett svaghetstecken.

I debatten diskuterades flera ämnen, inklusive ekonomi, abort, migration och internationella frågor. Trump och Harris hade olika åsikter och argument kring dessa frågor, vilket visade på deras politiska skillnader.

I analysen kan vi se att debatten mellan Harris och Trump visar på de politiska och ideologiska klyftorna i USA. Deras olika synsätt på ekonomi, abort, migration och utrikespolitik ger en tydlig bild av vad de står för och hur de skulle leda landet om de blev president. Det är viktigt för väljarna att förstå dessa skillnader för att kunna fatta informerade beslut i valet.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version