Investeringstips: Ulf Brunnberg får rätt till varumärket “Dynamit-Harry” – Hur påverkar det filmbranschen?

Ulf Brunnberg har nyligen fått rätt till varumärket “Dynamit-Harry”, vilket kan komma att påverka den nya Jönssonligan-filmen som planeras att ha premiär på juldagen. Enligt Mattias Lundin, marknadschef på SF, pågår diskussioner om hur filmen kommer att påverkas av denna juridiska utveckling, men inga klara besked har ännu getts.

Det var först på tisdagen som det blev känt att Brunnberg vann rätten till varumärket efter en lång juridisk process. Han spelade rollen som Ragnar Vanheden i originalfilmerna och har nu fått stöd av Stockholms tingsrätt i sin kamp för rättigheterna till Dynamit-Harry.

Den nya filmen kommer att inkludera skådespelare som Robert Gustafsson och Jonas Karlsson i rollerna som Sickan och Vanheden, men Brunnberg vill nu förhindra biograferna från att visa filmen på grund av de juridiska stridigheterna kring varumärket.

Denna utveckling kan ha stora konsekvenser för filmindustrin och förväntas skapa debatt kring immateriella rättigheter inom branschen. Det återstår att se hur detta fall kommer att påverka framtida produktioner och rättighetsägande inom svensk film.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version