Skellefteå AIK:s backar skadade inför SHL-premiären – Nyckelbacken Arvid Lundberg lämnar träning i smärtor

Skellefteå AIK har redan backarna Frans Haara, 20, och Axel Sandin Pellikka, 19, på skadelistan. På torsdagens träning leddes dessutom nyckelbacken Arvid Lundberg, 29, av isen i smärtor efter en kollision, rapporterar Norran.

Skellefteås lagläkare Karin Granberg meddelar till Sportbladet att det rör sig om en underkroppsskada. – Mjukdelsskada. Vi utvärderar, tillägger Granberg.

Skellefteå har i dagsläget fyra ordinarie backar tillgängliga. Axel Sandin Pellikka tränade i röd tröja, vilket indikerar att han ej är tacklingsbar. Det gjorde även stjärnforwarden Jonathan Johnson, som bar heltäckande visir efter ansiktsskadan i CHL i fredags.

SHL-premiären lördag den 21 september är tio dagar bort.

Analys: Skellefteå AIK står inför utmaningar inför SHL-premiären med flera skadade backar, inklusive nyckelbacken Arvid Lundberg. Denna situation kan påverka lagets prestationer på isen och potentiellt påverka deras resultat i den kommande säsongen. Det är viktigt för laget att hantera skadorna på ett effektivt sätt och säkerställa att de har en stark och konkurrenskraftig lineup inför premiären.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version