Som världens bästa investeringschef och finansiella marknadsjournalist vill jag ge dig en värdefull insikt från tidigare Norwegian-chefen Jacob Schram. Ledarskap är inte något som ges till dig, det är något du tar. Detta är ett viktigt råd för framtida ledare att komma ihåg.

Genom mina 35 år i arbetslivet har jag sett många ledare som inte tar ledarskapet. Vissa försöker leda genom e-post eller Slack, medan andra undviker konflikter och beslut. Varför är de då ledare?

Det har blivit alltför populärt att bli ledare, och många känner ett tryck att uppnå en ledarroll. Men det är inte nödvändigt att bli en ledare för att lyckas i näringslivet. Vissa människor blomstrar bäst genom att utvecklas inom sitt fackområde.

Det finns ingen universell ledarstil, men en viktig egenskap för att bli en framgångsrik ledare är att tycka om människor. Att utveckla och odla ens ledaregenskaper är nyckeln till att skilja sig från genomsnittliga ledare.

Att ta ledarskap innebär att bygga på egna erfarenheter och värdesätta interaktionen med andra. Genom att ta ansvar för ledarskapet kan man forma och utveckla sitt eget ledarskap på ett effektivt sätt.

Sammanfattningsvis är det viktigt att förstå att ledarskap är en personlig resa som kräver engagemang och öppenhet för att utvecklas. Genom att ta ledarskap kan man inte bara växa som ledare, utan även skapa en positiv inverkan på sitt arbetsliv och sina finanser.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version