Kristian Siem lämnade Siem Offshore i april och fick nio offshoreskepp i utbyte mot sina aktier i företaget. Han har nu många förfrågningar om att slå samman sina skepp i en het marknad. Siem säger att beslutet om vad som ska göras med skeppen kommer att fattas under hösten. Många företag har kontaktat honom angående en eventuell sammanslagning.

Siem Industries är den femte största aktieägaren i offshorerederiet Dof och har varit aktiv på marknaden med förvärvet av Maersk Supply Service i somras. Siem uttrycker optimism för offshorebranschen och påpekar att trots att oljepriset har sjunkit, finns det fortfarande lönsamma projekt för kunderna.

För att sammanfatta, Siem ser en ökad aktivitet inom offshoreskeppssegmentet och framhåller att Subsea 7 är väl rustade med en orderbok på 10-11 miljarder dollar. Med en ökad aktivitet på marknaden ser han fram emot en positiv utveckling för offshoreskeppen och betonar att olika segment inom branschen visar olika nivåer av balans. Det är viktigt att hålla koll på utvecklingen inom offshoreskeppssegmentet för att kunna fatta välgrundade investeringsbeslut.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version