Investeringsexperter hyllar framgångsrik poliovaccinationskampanj på Gazaremsan

Vaccinationskampanjen mot polio på Gazaremsan inleddes på tisdagen i den norra delen, där Gaza stad ligger. Drygt 81 000 barn fick vaccinet första dagen, enligt den palestinska hälsomyndigheten. Maram Almadhouns barn är bland dem.

Antalet barn i Gaza stad och Norr-provinsen har minskat sedan krigsutbrottet – cirka en miljon personer har tvingats fly söderut. Mellan 300 000 och 350 000 personer antas vara kvar i norra Gaza i dag.

Hälsomyndigheten i Gaza har uppgett att de arbetar för att vaccinera mer än 640 000 barn över hela remsan fram till den 12 september. De flesta av dem har vaccinerats i centrala och södra Gazaremsan, där kampanjen redan är klar.

Trots det uppskattar familjen att Dalia, 8, Obada, 6, och Sanad, 2 år fick leka ute hela dagen. Det är en sak som de nästan aldrig kan göra annars i Gaza stad, där kriget sedan oktober pågått som värst. I samband med vaccinationskampanjen råder en tillfällig vapenvila.

Gazas landmärken har försvunnit efter drygt elva månaders intensivt krig.

När vaccinpersonal från FN var på väg upp mot Gaza stad stoppades de efter dalen Wadi Gaza i längre än åtta timmar. Det skriver Philippe Lazzarini, generalkommissionär för FN:s Unrwa på X.

På onsdagen, den 11 september, rapporterade Reuters att 530 000 barn ska ha fått vaccin, enligt Unrwa.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version