Trump Media & Technology-aktien sjunker efter nattens debatt mellan presidentkandidaterna Donald Trump och Kamala Harris.

Foto: Kerem Yücel / AP / NTB

Publicerad: Mindre än 30 minuter sedan
Uppdaterad just nu

Del på Facebook
Del med e-post

Trump Media & Technology-aktien är ned nära 14 procent i förhandeln på Wall Street vid 12:40 norsk tid på onsdag.

Detta sker efter nattens debatt i Pennsylvania, där de två presidentkandidaterna barkade samman.

Republikanernas kandidat Donald Trump är majoritetsägare i TMTG, som blev börsnoterat tidigare i år och äger det sociala mediet Truth Social.

Sedan nyåret har det varit stora svängningar i aktien.

– Det är få som har ägt aktien långsiktigt, men man har sett en vild Trump-handel bland Nordnet-kunderna när det har inträffat specifika händelser, sa investeringsökonomen Mads Johannesen till E24 i början av augusti.

Ekonomi kan rädda Trump

Analys:
Trump Media & Technology-aktien har sjunkit avsevärt efter nattens debatt mellan presidentkandidaterna Donald Trump och Kamala Harris. Detta indikerar en osäkerhet på marknaden kring Trumps politiska framtid och hur det kan påverka företag som TMTG. Med stora svängningar i aktien och en ökad handel vid specifika händelser visar det på en spekulativ natur hos investerarna. Det är viktigt för investerare att noggrant överväga risken med att investera i sådana volatila aktier och vara medvetna om hur politiska händelser kan påverka marknaden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version