Trump Media & Technology-aktien sjunker på en blandad Wall Street

Trump Media & Technology-aktien är ned över 14 procent från starten på onsdagen. Detta skedde efter debatten i Pennsylvania, där de två presidentkandidaterna stötte samman.

Wall Street Journal rapporterar att oddsmarknaden visar en allt större chans för en seger för Harris efter debatten. En CNN-undersökning visar också att majoriteten anser att Harris “vann” debatten.

Donald Trump är majoritetsägare i företaget, som börsnoterades tidigare i år och äger det sociala mediet Truth Social. Aktien steg kraftigt dagarna före debatten och har annars svängt mycket sedan den börsnoterades tidigare i år.

Ökonomien kan rädda Trump

På Wall Street gick de stora indexen från start som följer:
– Dow Jones är ner med 0,49 procent
– Tekniktunga Nasdaq är upp med 0,11 procent
– Den breda S&P500-indexet är ner med 0,16 procent

Innan Wall Street öppnade på onsdagen presenterades färska inflationsdata från USA. Prisökningen i USA sjönk till 2,5 procent i augusti, vilket var precis vad analytikerna förväntade sig enligt en Bloomberg-undersökning.

– Det är lugnande nyheter för Fed inför nästa vecka, säger chefekonomen Kjetil Martinsen på Swedbank till E24.

Nästa vecka är det räntemöte i USA och marknaden förväntar sig en räntesänkning. Efter inflationsdata verkar det som att marknaden har släppt tron på en dubbel räntesänkning. Enligt verktyget CME Fed Watch Tool är det nu 83 procent chans för en enda sänkning och endast 17 procent chans för en dubbel.

Analys:
Den här artikeln handlar om Trump Media & Technology-aktiens nedgång på Wall Street efter en debatt mellan presidentkandidaterna. Det är intressant att se hur politiska händelser kan påverka finansmarknaden och aktiekurser. Inflationsdata från USA visade sig vara i linje med förväntningarna, vilket gav viss lättnad på marknaden inför det kommande räntemötet i USA. Det är viktigt att följa med i sådana händelser och förstå hur de kan påverka ens egna ekonomi och investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version