Andreas “Bane” Gustafsson får sitt första UFC-kontrakt efter en seger i Las Vegas

Andreas “Bane” Gustafsson har vunnit ett kontrakt med UFC efter en knockout-seger i Dana White’s Contender Series i Las Vegas. Gustafsson beskriver kontraktet som en dröm som blir sann och väntar nu på att få fightas i UFC, där hans första match möjligen äger rum i november eller december. Han har ambitionen att göra sina matcher så spektakulära som möjligt och hoppas att hans framgångar i UFC kan bidra till att stora galor återigen arrangeras i Sverige.

MMA-fightern Andreas “Bane” Gustafsson, med rötterna i Delsbo och som numera bor utanför Bollnäs, gick för tre veckor sedan hans viktigaste match i karriären i Las Vegas – i Dana White’s Contender Series. Vinnaren hade möjlighet att säkra ett kontrakt med världens största MMA-organisation: UFC. Efter matchen gratulerades Gustafsson av UFC-chefen Dana White.

På Fight Club Rush 21 i Stockholm fick Sportbladet en pratstund med den nya UFC-svensken. Gustafsson berättar om den nervösa känslan att stå inför UFC-bossen i Las Vegas och hur hans liv har förändrats helt och hållet efter att ha säkrat kontraktet. Han avslöjar att UFC-kontraktet innebär garanterat fyra matcher och att han hoppas kunna förlänga det i framtiden.

Gustafsson ser fram emot att få möta sina motståndare i UFC och berättar att han vill göra sina matcher så spektakulära som möjligt för att vinna bonusar och visa upp sin talang. Han har inga drömmotståndare utan tar de fighters som ställs framför honom. Han hoppas att UFC ska få upp ögonen för svenska fighterns talang och att det kan leda till en svensk UFC-gala i framtiden.

Det är en spännande tid för Andreas “Bane” Gustafsson och hans framtida framgångar i UFC kan inte bara påverka hans karriär, utan även öppna dörrar för svenska MMA-fans och potentiella evenemang i Sverige.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version