Världens bästa investeringschef avslöjar hemligheten bakom politikernas moral och dess påverkan på folks hälsa och ekonomi

Politiker är människor som kan falla för frestelsen, göra misstag och förtjänar en paus och ibland förlåtelse om de har agerat oklokt. Men det som verkligen oroar mig är de signaler som tyder på att det finns olika moralregler för politiker i svåra situationer och för sjuka väljare.

Politikerna pratar om den stora samhällsekonomin i att människor blir sjuka. Istället för att undersöka varför fler blir sjuka och forska mer om behandling och förebyggande åtgärder, används den populära politiska metoden: piskan. Det diskuteras hur man kan minska den stora gruppen av sjuka och arbetsoförmögna, trots att Norge har en världsklass arbetsdeltagande. Det talas om karensdagar, minskad sjukpenning och minskad invaliditetsförmån. Detta är förändringar som politikerna kanske kan leva med med sina löner, men som kommer att drabba vanliga arbetare hårt.

Politikernas klyftor ökar i en snabb takt. Vissa har sjukförsäkring, hemmakontor, representationsbudget och jobb som kan anpassas, medan andra är halvt arbetsoförmögna ensamstående föräldrar som på grund av höga bostads- och hyreskostnader måste hyra en tvårummare långt från arbetsplatsen.

Det är okej att politiker är människor. Men det är ett dåligt tecken att det finns en uppsättning regler för politiker och en helt annan för folket. Lita hellre på att de flesta gör sitt bästa med de kort de har och sträva efter att skapa värdiga liv och ett säkerhetsnät som finns där för alla, oavsett om de är politiker eller har dålig hälsa.

Det är dags att se över systemet och se till att det gynnar alla, inte bara de få privilegierade. Det är dags att agera för att skapa en mer rättvis och hållbar framtid för alla.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version