Den franske prästen Abbé Pierre anklagad för sexuella övergrepp – namnet tas bort från parker, gator och skolor

Den franske prästen Abbé Pierre, som ansågs vara en nationalikon, har nu anklagats för sexuella övergrepp som pågått under årtionden. Anklagelserna inkluderar våldtäkt och sexuella kontakter med barn, och hans namn tas nu bort från omkring 150 parker och gator samt flera skolor i Frankrike.

Abbé Pierre, vars egentliga namn var Henri Groues, grundade Emmausrörelsen och ägnade sitt liv åt att hjälpa hemlösa. Anklagelserna mot honom, som tydligen var kända inom organisationen, sträckte sig från 1950-talet fram till två år före hans död 2007, vid 94 års ålder.

Enligt France 24 blev Abbé Pierre utvisad från Kanada 1963 efter att ha begått övergrepp mot flera kvinnor i Montreal under en resa till landet. Trots att polisen utredda händelserna, väcktes inga åtal mot prästen, vilket tyder på att han skyddades av högt uppsatta personer inom Emmausrörelsen och kyrkan.

Efter en undersökning utförd av organisationen har 17 kvinnor anklagat den avlidne prästen för sexuella trakasserier och våldtäkt. En av offren var bara nio år gammal vid tiden för det påstådda övergreppet.

Analys: Denna artikel avslöjar allvarliga anklagelser mot en tidigare ansedd präst och välgörare, vilket kan förändra bilden av honom i allmänhetens ögon. Det visar också vikten av att ta ansvar för sina handlingar och att ingen är över lagen, oavsett sin ställning i samhället. Det är viktigt att vara medveten om sådana händelser och deras konsekvenser för att kunna fatta välgrundade beslut och agera i enlighet med ens egna värderingar och principer.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version