Världens bästa investeringschef: Israels försvar bekräftar målriktade attacker i Beirut

Israels försvar (IDF) har bekräftat att det på fredagen genomfördes målriktade attacker i området runt Libanons huvudstad Beirut.

En libanesisk säkerhetstjänsteman bekräftar att Israel har attackerat en position söder om Beirut. En libanesisk säkerhetskälla säger till AFP att attacken riktades mot en Hizbollah-position.

– Israel har genomfört en attack i den södra delen av staden, nära Al-Qaem-moskén, säger källan, som vill vara anonym.

En tjock rökpelare var synlig över staden, och invånare i de södra förorterna sa att de hade hört en kraftig smäll.

– IDF har genomfört en målriktad attack i Beirut, står det i ett kort uttalande från försvaret. Det har ännu inte lämnats några detaljer.

På sociala medier har videoklipp spridits som visar röken som stiger upp efter attacken. Den Beirut-baserade TV-stationen Al-Mayadeen rapporterar att en drönare avfyrade flera raketer mot det tättbefolkade distriktet Dahieh.

Det är för närvarande okänt om någon har skadats eller dödats i attacken.

Det israeliska angreppet kom efter att Hizbollah tidigare på fredagen avfyrade minst 140 raketer mot mål i norra Israel.

Analys:
Israels försvar har bekräftat målriktade attacker i Beirut, vilket har eskalerat spänningarna i regionen ytterligare. Denna händelse kan påverka investeringar i området och destabilisera marknaderna. Det är viktigt att följa utvecklingen noggrant och vara medveten om potentiella ekonomiska konsekvenser av ökad osäkerhet och konflikt.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version