Norwegian överväger åtgärder när flygbolagets kostnader ökar

Norwegian står inför ökade kostnader och har inlett diskussioner med sina anställda för att hitta lösningar. Enligt Esben Tuman, kommunikationsdirektör på Norwegian, är det nödvändigt för företaget att se över kostnaderna. Tidigare utmaningar som minskad efterfrågan och högre lönekrav från piloterna påverkar företagets framtid. Liksom andra flygbolag måste Norwegian se över hur man kan hålla kostnaderna på en låg nivå i alla delar av verksamheten.

Det finns olika alternativ på bordet, men inga beslut har fattats ännu. Tuman betonar att företaget är under press när det gäller kostnaderna och måste antingen förbättra lönsamheten eller minska kostnaderna. När det gäller en eventuell personalminskning säger han att tillväxten framöver kommer att avgöra behovet av personal, men målet är att undvika nedskärningar.

I juni var det stor spänning kring en eventuell strejk i Norwegian. Efter förhandlingar godkände piloterna till slut en avtal för bättre löner och arbetsvillkor. Ett förslag innebar en löneökning på cirka 20 procent över två år för majoriteten av piloterna.

Norwegians resultat för andra kvartalet var inte tillfredsställande, vilket ledde till nedjusterade prognoser för året. Företaget förväntar sig nu ett driftsresultat på mellan 2,1 och 2,6 miljarder kronor för 2024, inklusive dotterbolaget Widerøe. Tidigare prognoser låg mellan 2,5 och 3,2 miljarder kronor.

Analys:
Norwegians ökade kostnader och nedjusterade resultat för andra kvartalet visar på den tuffa situationen som flygbolaget befinner sig i. Åtgärder behöver tas för att förbättra lönsamheten och undvika nedskärningar. Detta kan påverka aktieägare och anställda i form av potentiella förändringar i företaget och dess framtida utveckling. Det är viktigt att följa utvecklingen och vara medveten om de potentiella konsekvenserna för ens investeringar och arbetsmöjligheter.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version