En tredje rullebane på Gardermoen forventes tidligst etter 2040, ifølge ny rapport

En fersk rapport viser at det kan bli nødvendig med en tredje rullebane på Gardermoen i fremtiden, men sannsynligheten for dette er liten før etter år 2040. Rapporten ble utarbeidet av et utvalg som regjeringen satte ned i 2022 for å vurdere behovet for en tredje rullebane på Oslo lufthavn.

Diskusjonen om en eventuell utvidelse av Oslo lufthavn har pågått i lang tid. Tidligere har Avinor hevdet at det vil være behov for en ny rullebane på Oslo lufthavn innen 2030, men flere politiske partier har vært imot dette.

I 2019 stemte Arbeiderpartiet og regjeringspartiene Høyre, Frp, Venstre og KrF imot forslaget fra SV, MDG og Sp om å skrinlegge planene for en tredje rullebane.

Analys: En potensiell utvidelse av Gardermoen med en tredje rullebane kan ha stor innvirkning på flytrafikken og infrastrukturen i Norge. Dette kan også påvirke investeringer i luftfartssektoren og offentlige budsjetter. Det er viktig å følge med på utviklingen av denne saken for å kunne ta informerte beslutninger om investeringer og finansiering i fremtiden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version