Påven Franciskus uttalar sig om det kommande presidentvalet i USA

På en resa från Asien till Rom och Vatikanstaten, svarade påven Franciskus på en fråga om det kommande presidentvalet i USA. Han rekommenderade att man bör välja den man anser vara “mindre ondskefull” i valet. Anledningen till detta är den katolska kyrkans syn på abort och påvens starka ställningstagande till stöd för utsatta migranter.

Han poängterade att både att vara emot livet, vare sig det handlar om att skicka ut migranter eller att döda spädbarn. Påven Franciskus nämnde inte några namn, varken Demokraternas presidentkandidat, vicepresident Kamala Harris, eller Republikanernas kandidat, förre presidenten Donald Trump.

Påven Franciskus avslutade sin rundtur i Asien med ett pressamtal ombord påveplanet där han ställde sig frågande till vem som är mindre ondskefull i detta val. Han underströk också att som en 87-årig argentinsk medborgare är han inte berättigad att rösta i det amerikanska valet.

Denna uttalande från påven Franciskus kan ha en stor påverkan på det kommande presidentvalet i USA och hur väljarna väljer att tänka kring valet av kandidater. Det kan också påverka hur politiker och kandidater formulerar sina åsikter och ställningstaganden kring frågor som abort och migration. Det är viktigt att vara medveten om påvens åsikter och hur de kan påverka det politiska landskapet internationellt.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version