Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, inleder granskning av socialtjänsten i Kristianstad efter tragedin med 14-åriga Emilia

Inspektionen för vård och omsorg, även känd som Ivo, har påbörjat en noggrann granskning av socialtjänsten i Kristianstad. Detta kommer efter den tragiska händelsen med 14-åriga Emilia som hittades svårt skadad vid tågstationen i Landskrona under sommarlovet och senare avled av hennes skador.

Granskningen inleddes den 9 september efter att två upplysningar kommit in till myndigheten. En person som säger sig arbeta inom kommunens socialtjänst har lämnat in ett telefonsamtal och ett anonymt brev med kritik mot kommunens agerande i Emilia’s ärende veckorna före hennes död.

Ivo samlar nu in dokumentation för att utvärdera beslutsprocessen inom kommunen. Det är ännu för tidigt att säga hur lång tid granskningen kommer att ta, men om brister upptäcks kan Ivo rikta kritik mot kommunen.

Det har inte kommit in någon lex Sarah-anmälan från kommunen till myndigheten, och kommunen själva hävdar att de inte funnit några brister i sitt agerande. Men med Ivo’s tillsyn kan det visa sig annorlunda.

Vad tycker du om Ivo’s beslut att inleda tillsyn? Det återstår att se vad granskningen kommer fram till och hur det kan påverka socialtjänsten i Kristianstad framöver.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version