Solheim Cup: USA dominerar första dagen med starka segrar

Det såg länge lovande ut för det europeiska laget när damgolfens klassiska lagtävling inleddes på Robert Trent Jones Golf Club i Gainesville, Virginia, på fredagen. Samtidigt som det dansksvenska paret Maja Stark och Emily Pedersen gick på knock i sin match mot Ally Ewing och Jennifer Kupcho – fyra slags ledning redan efter fem hål – var det helt jämnt i övriga tre foursomemöten. Sedan föll lag Europa ihop.

USA:s Nelly Korda och Allisen Corpuz vann tre raka hål för seger 3/2 mot Esther Henseleit och Charley Hull. Rose Chang och Lauren Coughlin gjorde detsamma mot Europas Céline Boutier och Albane Valenzuela och vann med samma siffror. För Carlota Ciganda och Linn Grant – den andra svenskan som fick chansen i fredagens foursome – gick det inte mycket bättre trots likaläge efter elva hål. Även Lilia Vu och Sarah Schmelzel vann med 3/2 efter att ha tagit hem hål 12, 13 och 16. Och även Stark och Pedersen höll på att klappa ihop, men kunde till slut ändå säkra den hittills enda europeiska poängen. Inför det artonde hålet var USA:s Ewing/Kupcho bara ett slag efter, men Stark/Pedersen höll ihop det och reducerade till 1–3 i sammandraget.

Senare på fredagen fortsätter Solheim Cup med fyra bästbollmatcher. Där får Stark nytt förtroende tillsammans med Pedersen medan Grant paras ihop med Charley Hull. Då går också de två återstående svenskorna in i tävlingen; Anna Nordqvist och Madelene Sagström bildar lag mot USA:s Alison Lee och Lexi Thompson. Även under lördagen är det foursome och bästboll som gäller innan Solheim Cup avslutas med tolv singlar på söndagen.

Analys: USA visade styrka och dominerade den första dagen av Solheim Cup genom att vinna flera matcher med starka segrar. Det europeiska laget kämpade, men USA:s spelare visade sig vara överlägsna. Det blir spännande att följa fortsättningen av tävlingen och se om Europa kan komma tillbaka i de kommande matcherna. För golfentusiaster och fans är detta en spännande tid att följa evenemanget och se vilket lag som kommer att ta hem segern.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version