Elon Musks rymdföretag SpaceX och ChatGPT-skaparen OpenAI toppar den nya listan över de sju starkaste företagen utanför börsen.

Tek-giganterna på Wall Street kallas ofta “Magnificent 7”. Nu har företaget Forge Global skapat en lista över sju innovativa jättar utanför börsen: “The Private Magnificent 7”.

Forge Global erbjuder marknadsplatssteknologi och handel med privata företag och värdepapper, och har baserat listan på sina egna data.

De företag som finns på listan är:

– SpaceX (rymdfart och försvar)
– OpenAI (data och artificiell intelligens)
– Stripe (fintech och betalningar)
– Databricks (data och artificiell intelligens)
– Fanatics (mode och skönhet)
– Scale AI (IT och HR)
– Rippling (IT och HR)

Enligt Forge har de sju privata företagen presterat 16,9 procent bättre än de sju börsnoterade jättarna det senaste året. Dessa företag har en sammanlagd värdering på 473 miljarder dollar.

De delar alla att de har riskkapital i ryggen, har haft hög tillväxt och har varit motståndskraftiga under den senaste marknadscykeln.

Forge tror att dessa företag speglar de nuvarande och framväxande trenderna inom privat investering.

Analys:
Den här artikeln handlar om de sju starkaste företagen utanför börsen enligt Forge Global. Dessa företag har presterat bättre än de börsnoterade jättarna och har en sammanlagd värdering på 473 miljarder dollar. Det visar på vikten av att inte bara fokusera på de stora företagen på börsen, utan också att vara medveten om de potentiella möjligheterna hos privata företag med hög tillväxtpotential. Det kan vara en indikation på trender inom privat investering som kan vara värdefulla att följa för att maximera sina investeringar och ekonomiska framgångar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version