Markus Larsson: Kendrick Lamar och Drake Fejden Exploderar i Ny Låt

Det är ingen tävling längre. Drake avrättades den 4 maj. Begravningen sker under Super Bowl i februari. I våras förklarade Drake och Kendrick Lamar krig. Fejden hade legat och slöpuffat gräs i åratal men den här gången började rapstjärnorna att använda napalm. De släppte en serie disslåtar om varandra som fick alla andra rapfejder att kännas som Scooby Doo. Konflikten fick sociala medier att dreggla. Det verkade inte finnas några gränser för pungslagen och hatet. Ju blodigare texter, desto fler lyssnare.

Att Kendrick Lamar kommer att stå för pausunderhållningen i Super Bowl nästa år är ännu en spark i njuren på Drake. Om några månader fortsätter förnedringen i direktsändning under det största sportevenemanget och tv-programmet i USA. ”Not like us” är egentligen för brutal för NFL. Men frågan är om ligans chef och moraliska väktare Roger Goodell kan stoppa hatlåten. Den har blivit en kampsång som används i amerikansk politik och sport för att peppa det egna laget och håna motståndarna.

Finns det något konstigt med det? Äsch, det är bara en låt där Drake anklagas för att vara pedofil.

Analys:
I denna artikel utforskar vi den eskalerande fejden mellan Kendrick Lamar och Drake, två framstående rapartister. Fejden har tagit en ny nivå med släppet av låten "Not like us", som har fått enorm uppmärksamhet och används som en kampsång inom politik och sport. Detta kan påverka inte bara musikvärlden utan även det bredare samhället, där låttexter och artisternas handlingar kan ha konsekvenser för deras rykte och karriär. Det är viktigt att vara medveten om den kulturella och sociala påverkan av sådana fejder och hur de kan forma vårt samhälle.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version