Investeringar i elnätet: Brinnande transformator orsakar strömavbrott i Åsane

Vid Kalvatræet i Åsane rapporterades det en brand i en sophantering strax efter klockan 19. Det finns risk för spridning till en transformatorstation, enligt 110-centralen.

BKK meddelade först på sin egen webbplats att 309 kunder påverkades av fel i elnätet. Vid 19.40 hade antalet minskat till 49.

Det rapporteras om mycket svart rök från platsen. Polisen uppmanar grannar att stänga fönster och dörrar, eftersom det fortfarande är mycket rök i området.

Polisen skriver klockan 19.10 att det brinner i transformatorstationen. Det finns ingen risk för spridning till andra hus.

– BKK har gett brandkåren instruktioner om att inte börja släcka, eftersom det är högspänning. Vi måste stänga av strömmen innan vi börjar släcka, så nu står vi och skyddar omgivningen med vatten, säger vaktkommandör Jostein Steinsland Hauge.

BKK var på platsen klockan 19.38 enligt polisen.

Brandkåren rapporterar på X att “det brinner kraftigt”.

Rektorn vid Kalvatræet skola och Bergen kommun har rutinmässigt blivit informerade, enligt polisen.

Analys: En brand i en transformatorstation har orsakat strömavbrott och påverkat över 300 kunder. Detta kan leda till ekonomiska förluster för både företag och privatpersoner som är beroende av strömmen. Dessutom finns det en risk för spridning och allmän säkerhet är hotad. Det är viktigt att följa myndigheternas instruktioner och vara medveten om hur sådana händelser kan påverka ens liv och ekonomi.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version