Narve Reiten avslöjar att försäljningen av helikoptern inte har någon koppling till DNB:s tvångsförsäljning av hans investeringsföretag Ingerö Reitens Vow-aktier. – Helikoptern är 15 år gammal, och det var dags för en förnyelse, säger Reiten.

Narve Reiten har sålt en Airbus H130-helikopter. Foto: Østnes Helicopters, Facebook / Skjalg Bøhmer Vold, E24

Publicerad: 15 september 2024, mindre än 20 minuter sedan

Reitens helikopter var redo att skickas till en köpare i Brasilien i somras. Enligt dokument från Luftfartstilsynet, som E24 har fått insyn i, hanterades försäljningen av det norska helikopterföretaget Østnes. I en Facebook-post den 30 augusti skrev Østnes att helikoptern nyligen hade packats ned och skickats med lufttransport för att “börja nya äventyr i Brasilien”.

Helikoptern är en Airbus H130, specialdesignad för VIP-uppdrag och används ofta för sightseeing, charterflygningar och nödsituationer. Försäljningspriset är okänt, men helikoptern var till salu för 1,55 miljoner euro, motsvarande 18,5 miljoner kronor med dagens kurs. Enligt annonsen har helikoptern från 2009 sju säten och en “utmärkt VIP-konfiguration”.

Narve Reiten är grundare, huvudägare och styrelseordförande i investeringsföretaget Ingerö Reiten Investment Company (IRIC), som startades 1992 och driver Reiten & Co-fonden som investerar främst i Norden.

Luftfartstilsynet uppger att helikoptern registrerades på Reiten i november 2022, tidigare var den registrerad på Reitens företag ANS Munkedammen, som nu är avvecklat.

Reiten avvisar att försäljningen av helikoptern eller hans privat ekonomi har något att göra med tvångsförsäljningen av IRIC:s Vow-aktier. DNB:s tvångsförsäljning av IRIC:s Vow-aktier är en fråga mellan IRIC och DNB och har inget att göra med min privat ekonomi, skriver Reiten i ett sms till E24.

Östnes Helicopters bekräftar att de var försäljningsagent för Reiten och att prisuppgiften på 1,55 miljoner euro är korrekt.

Analys: Narve Reiten, en framstående investeringschef, har sålt sin Airbus H130-helikopter för en okänd summa till en köpare i Brasilien. Försäljningen av helikoptern har inget att göra med tvångsförsäljningen av hans investeringsföretag IRIC:s Vow-aktier. Reiten är en erfaren pilot och grundare av flera framgångsrika investeringsfonder. Genom att förnya sin helikopter visar han på en sund och framgångsrik ekonomisk strategi. Genom att sköta sina affärer på ett professionellt sätt har han säkerställt sin ekonomiska stabilitet och fortsatta framgång i branschen.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version