Presidentkandidaten ropar efter handelsstopp i Trump-aktien

Efter att Donald Trump på en presskonferens på fredagskvällen betonade att han inte skulle sälja sina aktier i Trump Media & Technology (DJT), sköt aktien i höjden.

Aktien steg så mycket att Nasdaqs automatiska system införde 5 minuters handelsstopp i aktien två gånger. Det gillade inte Trump alls.

– Varför stoppar Nasdaq handeln i DJT? Vilken rätt har de att göra det? De har gjort det två gånger idag. Vad händer?, skrev Trump på meddelandetjänsten Truth Social på fredagskvällen.

Han fortsatte med att ställa frågor om de tog emot order från börstillsynsmyndigheten SEC, som han anser sköt upp börsnoteringen av DJT av politiska skäl.

– Jag kommer att hålla Nasdaq, och potentiellt SEC, ansvariga för vad de gör. Om de gör det igen kommer vi att flytta aktien till New York Stock Exchange, rasade presidentkandidaten.

En talesperson för Nasdaq betonar att “handelsstopp i enskilda aktier, även känd som ‘limit up/limit down’, är en marknadsmekanism som alla amerikanska börser är skyldiga att ha enligt SEC”, enligt CNN. Samtidigt betonar börset att mekanismen är utformad för att skydda både företag och investerare genom att minimera stora marknadsrörelser i enskilda aktier eller över marknaderna.

Analys:
Donald Trumps uttalanden om att inte sälja sina aktier i Trump Media & Technology har lett till en dramatisk ökning i aktiekursen, vilket har resulterat i handelsstopp på Nasdaq. Trump har kritiserat Nasdaq och hotat med att flytta aktien till New York Stock Exchange om handelsstoppet upprepas. Detta visar på den politiska inverkan på finansmarknaderna och betydelsen av marknadsregler för att skydda företag och investerare mot stora marknadsrörelser. Det är viktigt för investerare att vara medvetna om sådana händelser och deras potentiella påverkan på sina investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version