När Kate Bush sjöng “I still dream of Orgonon” i sin hitlåt “Cloudbusting” refererade hon till den här boken. Peter Reichs självbiografiska verk har uppnått kultstatus sedan det först publicerades 1973, och till och med Patti Smiths låt “Birdland” är inspirerad av boken.

Boken, med titeln “Jag drömmer fortfarande om Orgonon” på svenska, fokuserar främst på Peter Reichs relation till sin far Wilhelm Reich. Wilhelm var en psykoanalytiker som utbildats av Sigmund Freud. Efter att ha flytt från Tyskland på grund av att hans bok om fascismens masspsykologi förbjöds av nazistpartiet, bodde han en kort tid i Danmark, Sverige och Norge där hans idéer skapade kontroverser innan han till slut emigrerade till USA.

Analys:
Den här boken ger en unik inblick i en komplex far-son relation och i Wilhelm Reichs intressanta livshistoria som psykoanalytiker och förföljd författare. Genom att läsa denna självbiografi kan man få en djupare förståelse för psykoanalysens historia och dess påverkan på samhället. Det är en fascinerande läsning som kan utmana ens tankar och perspektiv, samtidigt som den erbjuder en gripande berättelse om familjeband och personlig utveckling.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version