Rec Silicon-aktien stiger efter meddelandet om produktionen på anläggningen i Moses Lake

Oslo Börs öppnade ned på onsdagen och har hållit sig i negativt territorium. Strax före klockan 13 faller huvudindexet med 0,16 procent. Fredagen avslutades med en uppgång på 0,90 procent, efter en vecka som bland annat präglades av flera nyheter från förnyelsebarhetsföretaget Vow.

Oljepriset ligger mer än en dollar lägre än när börsen stängde på fredagen. Ett fat nordsjöolja (brent spot) handlas för 71,73 dollar vid 13-tiden.

Så här ser det ut för de mest omsatta aktierna:
– Equinor faller med 0,85 procent
– Crayon är upp med 16,09 procent
– Aker BP är ned med 1,39 procent
– Frontline stiger med 2,13 procent
– Norsk Hydro är upp med 1,85 procent

### Rec Silicion upp efter meddelande

Den första kommersiella leveransen av ultrahögrent polysilisium från Rec Silicons anläggning i Moses Lake, Washington, blir försenad till mitten av oktober.

Samtidigt meddelar företaget att fabriken producerar bra och att det produceras tillräckligt stora volymer för kommersiella leveranser.

### Köper Shelf Drilling North Sea

Riggselskapet Shelf Drilling har ingått avtal om att köpa Shelf Drilling North Sea, som kommer att bli ett helägt dotterbolag.

### Stiger efter uppköpsrykten

IT-företaget Crayons aktie sköt upp nära 14 procent på Oslo Börs i tidig handel på måndagen.

### Små utslag

Flera asiatiska börser var stängda på grund av helgdagar på måndagen. På de börser som var öppna var det blandade, men små utslag.

I analysen kan man se att Rec Silicon-aktien stiger på grund av positiva produktionsmeddelanden, medan Crayon-aktien stiger på uppköpsrykten. Shelf Drilling gör en förvärvsaffär som påverkar deras aktiekurs positivt. Marknaderna påverkas också av oljepriset och väntar på Federal Reserves rentemöte som kan påverka USA:s ekonomi. Det är viktigt att följa med på dessa händelser för att kunna fatta informerade investeringsbeslut.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version