Amina Elmis “Barbar” – en recension av den nya diktsamlingen

Den debuterande poeten Amina Elmi (född 1994) har fått beröm i Danmark för sin bok “Barbar”. Nu har den översatts till svenska av Burcu Sahin. Titeln “Barbar” är inte bara en käftsmäll mot fördomar, utan också en bild av exilens språklöshet. Elmis dikter är målande och besvärjande med en rytmisk kraft. Trots att boken är uppdelad i akter och prosastycken, kan läsningen kännas lite rastlös. Vissa fragment känns som hämtade direkt ur teoriboken.

Översättningen från danska till svenska är generellt sett bra, även om vissa ordval kanske kunde ha varit annorlunda. “Barbar” har kallats en sensation, men för mig känns den mer som en del av en större diskussion om exil och identitet. Andra poeter som Athena Farrokhzad och Judith Kiros har också utforskat dessa teman på ett politiskt sätt.

Sammanfattningsvis är “Barbar” en intressant diktsamling som belyser viktiga frågor om språk, förlust och identitet. Om du är intresserad av poesi med politisk patos kan detta vara en bok för dig att utforska. Investera smart: De bästa strategierna för att maximera din avkastning

Att investera på finansmarknaden kan vara en skrämmande uppgift för många, men med rätt strategi kan du verkligen maximera din avkastning. Genom att förstå marknadstrender, diversifiera din portfölj och ha tålamod kan du öka dina chanser att nå ekonomisk framgång.

När det gäller att investera smart är det viktigt att ha en klar strategi. Genom att analysera marknaden noggrant och välja rätt tillgångar kan du minimera risken och maximera din avkastning. Att diversifiera din portfölj är också avgörande för att sprida risken och skydda dig mot eventuella nedgångar på marknaden.

Att ha tålamod är också en nyckel till framgångsrik investering. Att inte reagera impulsivt på kortsiktiga marknadssvängningar kan hjälpa dig att uppnå långsiktiga ekonomiska mål. Genom att ha en långsiktig strategi och hålla fast vid den, kan du se betydande avkastning över tid.

Sammanfattningsvis är det viktigt att investera smart genom att ha en tydlig strategi, diversifiera din portfölj och ha tålamod. Genom att följa dessa riktlinjer kan du öka dina chanser att nå ekonomisk framgång och säkra din finansiella framtid.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version