Våldtäktsmannen Dominique Pélicot erkänner brott – Riskerar 20 års fängelse

Fransmannen Dominique Pélicot har erkänt att han är en våldtäktsman och står nu inför rätta tillsammans med 50 andra män som misstänks för övergrepp mot hans fru, 72-åriga Gisèle Pélicot. Rättegången inleddes den 2 september och förväntas pågå i fyra månader. Flera av de åtalade riskerar upp till 20 års fängelse för grov våldtäkt.

I det presenterade bevismaterialet finns tusentals bilder och filmer som visar hur över 70 olika män har våldtagit Gisèle under en tioårsperiod. De åtalade är i åldrarna 25 till 75 år och inkluderar en tidigare polis, en kommunpolitiker och en journalist.

Rättegången har väckt starka känslor i Frankrike och kvinnor klädda i svart har demonstrerat mot våld mot kvinnor utanför domstolen i Avignon. Gisèle Pélicot har även godkänt att hennes namn och bild publiceras i samband med rättegången.

Detta fall är en påminnelse om vikten av att bekämpa våld och övergrepp mot kvinnor, och det visar på de rättsliga konsekvenserna för förbrytare. Det understryker behovet av att ge stöd och skydd åt offer för sådana fruktansvärda brott.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version